Förvaring

Såhär förvarar jag min surdeg (den höga skålen) i kylskåpet. Om jag inte bakar på den under hela veckan brukar jag hälla ut nästan allt för att hälla på med nytt mjöl och vatten (sök på “Hur sköter man en surdeg?” På min blogg läs här.

I den stora skålen har jag precis blandat ihop ett bröd för jäsning. På med ett lock eller något som håller inne fuktigheten. Bredvid ser ni en av mina viktigaste arbetsredskap; vågen. Suveränt att väga istället för att mäta upp. Sen använder jag alltid termometer för brödet. Är det svårt att komma ihåg och att du tycker om hård skorpa: ta ut brödet vid 98 grader.

Ni kanske också märker att jag inte tipsar om hur du gör din surdeg.. Det är ganska klurigt att få en bra surdeg. Misslyckas ni så kan jag skicka er en liten bit som ni kan ha som start av er surdeg.

20140703-194855-71335930.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *