Honungsbröd

Inte helt IBS-vanligt då det innehåller honung. Byt ut mot sirap om du är känslig.

Rör ihop
300g surdeg
10g jäst
25g honung
250g vatten
50g boveteflingor

Blanda i
Ca 350g siktat dinkelmjöl
10g salt

Jäs till dubbel storlek ca 3h i rumstemperatur. Du kan också jäsa ca 8h eller upp till en vecka i kylskåp.

Sätt ugnen på 250grader. Stjälp upp degen på ett mjölat bakplåtspapper. Dubbelvik degen försiktigt två gånger. För över det formade brödet till ett nytt bakplåtspapper och sätt in brödet i ugnen.

Sänk temperaturen till 220grader. Ställ gärna lite vatten i botten av ugnen. Jag använder ett decilitermått i metall som jag fyller med vatten. Då blir det extra fin skorpa som på surdegsbageriet.

Grädda tills innertemperaturen är 98grader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *