Danskt “rågbröd” med lingon glutenfritt

Det här brödet blev saftigt och riktigt gott. Känns precis som bröd med gluten i 😉

Blanda

50g jäst
5dl ljummet vatten
1,5dl tinade lingon eller färska
0,75dl sirap gärna mörk eller muscovadosocker
1dl sesamfrön
1dl solroskärnor
1dl pumpakärnor
1dl krossade linfrön
0,5dl chiafrön
1,5 dl blandade nötter och mandlar naturella
3dl rismjöl
2,5dl teffmjöl (byt ut mot rismjöl eller annat favoritmjöl om du inte har teff hemma)
1tsk salt
1msk fiberhusk

Blanda ihop allt och häll över degen i en brödform som är täckt med ett bakplåtspapper. Jäs en timme.

Grädda i 225 grader i 1,5 timme. Skär i brödet för att se att det är genomgräddat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *