Glutenfritt surdegsbröd

120-200g surdeg
500g kallt vatten
10g jäst
20g sirap

350-400g glutenfritt mjöl (ta dina favoriter av naturligt glutenfria mjöler)
Jag tog 10g nyponskalsmjöl, 100g teffmjöl, 100g durramjöl, 190g rismjöl

10g fiberhusk
10-15g salt

Blanda med elvisp eller degblandare. Den ska inte vara rinnande och inte för torr.
Sätt degen i en form som är smord med olja eller smör
Låt jäsa i ca 5-7 timmar. Det går snabbare om du har varmt hemma eller om du tar lite ljummet vatten.

4 thoughts on “Glutenfritt surdegsbröd

  1. Hej! Testadedet här receptet men det blev ibte riktigt bra..tänktea göra ett nytt försökidag. Men det står inte hur länge du gräddar brödet, hur lång tid brukar du ha det i ugnen?

    1. Jag använder alltid termometer när jag gräddar hela bröd. 98 grader om du vill ha en riktigt hård skorpa annars 96 grader i innertemperatur. Bakar jag snöbröd så tar det ca 10-15min och då tittar jag bara på färgen på brödet.

      1. Hej tack för en inspirerande sida. Jag är ny på detta med att baka glutenfritt.

        Vad är snöbröd?

        Bästa hälsningar
        Ingrid (IBS-mage)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *