Påskfåglar och vaniljbullar

En påskvariant av lussebullar. Jättegoda!

Jag tog mitt vanliga lussebullsrecept med dinkel/surdeg

Efter att degen jäst delade jag upp den i två delar. Ena delen blev påskkycklingar och den andra delen påskbullar med vaniljfyllning. 

Kycklingarna först. Formade dom enligt filmen (se efter kycklingbilderna). Pensla med ägg innan du gräddar dom. Jag tog pärlsocker som ögon.  
   
Här är en video hur man gör kycklingarna

Sen den andra hälften blev bullar:

Kavla ut. Bre ut rumsvarmt smör. Är du som jag att du inte är så planerande så kan du mikra smöret en uns så blir det lika bra. Sen strör du ut socker och vaniljsocker. Vik ihop på mitten. Skär i strimlor och snurrar ihop dom. Här är en video hur man gör dom

Lycka till! Supergoda!

   
    
    
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *