Glutenfri formfranska

Receptet kommer från chrisbels-glutenfria.se. 
Då är det här ett bröd för dig: Ett glutenfritt formbröd gjort på torrjäst, bovete och psylliumskal.

Ingredienser

1 ½ dl rismjöl

1 ½ dl potatismjöl

½ dl bovetemjöl

1 ½ msk pofiber

1 ½ msk psylliumfröskal

3/4 tsk salt

1 tsk torrjäst

1 tsk olja

1 uppvispad äggvita

2 dl ljummet vatten

Gör så här
1. Börja med att blanda alla torra ingredienser med jästen och låt stå 10 minuter. Klä in en liters brödform med bakplåtspapper. Blanda oljan, äggvitan, vatten och tillsätt sedan torra ingredienser.

2. Arbeta degen väl 4-6 minuter i hushållsmaskin eller 6-8 minuter för hand. Häll degen i formen, strö över med svarta eller vita sesamfrön och låt jäsa övertäckt med fuktig badhandduk i cirka 3 timmar. När degen jäst sig dubbelt så stor är den klar att gräddas.

3. Grädda brödet längst ner i ugnen 15 minuter på 250 grader, sänks sedan värmen till 175 och fortsätt grädda 30-40 minuter. Brödet ska få fin gyllenbrunt färg när det är färdiggräddat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *