Glutenfritt julbröd

30 g jäst
4 dl vatten
1 1/2 msk fiberhusk
2 msk olja
1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
1 tsk malen pomerans
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk kryddnejlika
2 dl glutenfria havregryn
3 dl glutenfritt havremjöl
3 dl glutenfri ljus mjölmix

1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med lite av vattnet.
3. Vispa ner resten av vattnet och fiberhusken.
4. Låt svälla i 10 minuter.
5. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i ca 10 minuter.
6. Häll degen i en smord brödform.
7. Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *